Toeristen uitgezwaaid na druk Pinksterweekend

Foto: ameland.nieuws.nl

AMELAND – Op het Waddeneiland Ameland was het dit Pinksterweekend topdrukte. Zondagmiddag vertrokken de meeste gasten echter weer richting de vaste wal. De verwachtingen waren positief voor het Pinksterweekend. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er exact naar het eiland zijn afgereisd.

Uittocht verloopt zondagavond zonder problemen

Toeristen die de veerboot van zondagavond 19.00 uur namen voor de terugreis werden op de kade in Nes uitgezwaaid door de Amelanders. Wagenborg Passagiersdiensten moest beide veerboten inzetten om de vele gasten en dagjesmensen naar Nes en Holwerd te brengen. De veerboten hadden overdag vertraging, maar in de avond verliep de uittocht van toeristen zonder problemen.

De boot van 19.00 uur vertrok op tijd.
Terug naar huis na een geslaagd Pinksterweekend.
In het zonnetje wachten op de laatste veerboot.

Succesvol en zonnig Pinksterweekend

Pinksteren 2018 trok zeker duizenden mensen naar het zonnige Ameland. Een eiland met veel zonuren. Vrijdag begon het lange Pinksterweekend nog bewolkt, maar dat veranderde al gauw. De zaterdag, zondag en maandag werden prachtige vrije dagen, waardoor het Waddeneiland terug kan kijken op een succesvol Pinksterweekend.

Ook de fietsverhuurbedrijven kregen te maken met drukte. Het was uitstekend weer om het eiland tijdens een fietstochtje te verkennen.

Fietsverhuurbedrijven hadden het razend druk.

Horeca doet goeie zaken

Ook de Amelander horeca deed afgelopen weekend goeie zaken. In de dorpjes was het tot laat in de avond gezellig druk. Restaurants moesten extra personeel inzetten en reserveren voor een tafeltje was noodzakelijk. Door het zonnige weer werden er overdag bovendien veel ijsjes en snacks verkocht.

Weersvooruitzichten blijven goed

Nog niet alle toeristen zijn vertrokken. Sommige mensen blijven een paar extra dagen op het eiland, want de weersvooruitzichten zijn ook voor de komende week gunstig. Het strand van Ameland is dan de ideale plek voor blijvers om lekker uit te waaien.

Blijvers genieten op het strand bij Buren.

VVV