Gemeente werkt aan nieuw beleid toerisme

Foto: ameland.nieuws.nl

NES – De Gemeente Ameland werkt momenteel aan nieuw beleid voor het toerisme tot en met 2030. De vraag die centraal staat, is wat men voor ogen heeft met het Amelander toerisme voor de komende jaren.

VVV directeur Cinto Prosperi denkt dat er nog voldoende mogelijkheden zijn om het eiland in de toekomst aantrekkelijker te maken. Er is wel de nodige kritiek op de toekomstige uitbreiding van het toerisme op Ameland. “We horen vaak dat het eiland wat te vol wordt, wat dat betreft doen we Amsterdam een beetje na, maar ik denk dat het meevalt”, zegt VVV directeur Prosperi.

Nieuwe accommodaties gerealiseerd

Eén van de nieuwe luxe recreatievilla’s in Nes.

In het afgelopen jaar zijn er op het eiland nieuwe accommodaties bijgekomen, waaronder een nieuw vakantiepark net buiten Hollum en nieuwe recreatievilla’s aan De Klonjes aan de rand van Nes. Op die locatie zijn eind maart drie nieuwe luxe villa’s opgeleverd. In deze nieuwe recreatiewoningen, die van alle luxe zijn voorzien, verblijven momenteel hoofdzakelijk Duitse toeristen.De VVV Ameland wil zich overigens niet teveel mengen in de discussie over de verdere uitbreiding van het toerisme en voert alleen het beleid uit dat door de gemeente wordt vastgesteld. Naar de buitenwereld toe promoot de organisatie het eiland tegenwoordig vaker via Internet en sociale media.

Quote van VVV directeur Cinto Prosperi.