IJsclub verwacht geen winter meer

HOLLUM – De IJsclub in Hollum verwacht dat Koning Winter niet meer gaat regeren. Het water op het weiland van de ijsbaan aan de Bosweg wordt weggepomt. Vorig jaar begin maart konden Amelanders nog volop schaatsen op de ijsbaan vanwege een vorstperiode en werden er zelfs wedstrijden georganiseerd door de Hollumer ijsclub.

In Hollum zat er deze winter geen schaatsplezier in door de te hoge temperaturen. Het voorjaar diende zich eerder aan dan verwacht en dat terwijl de weermannen en vrouwen juist voor februari hadden voorspeld dat het weleens flink winter zou kunnen worden. Maar in plaats van temperaturen onder nul kregen we eind februari al prachtig voorjaarsweer voorgeschoteld en dat was gunstig voor de toeristen die naar het eiland kwamen.

Maart verloopt nat

Maart 2019 gaat daarentegen de boeken in als zeer natte maand sinds jaren. Ook Ameland kreeg de afgelopen week te maken met flinke regenbuien in combinatie met een harde wind. Sporters op Ameland kregen het zwaar voor de kiezen tijdens de Vuurtoren Trail en het onlangs gehouden Mountainbike evenement.  In tegenstelling tot februari verloopt maart op veel plekken natter dan normaal en dat is goed te merken op de landerijen rondom de Amelander dorpen. Door de vele regenval blijft het overtollige hemelwater langer op de weilanden liggen.