Prijzen schieten tijdens geslaagd dorpsfeest in Ballum

BALLUM – Bij zowel ouderen als jongeren was de schiettent afgelopen weekend tijdens het jaarlijkse dorpsfeest in Ballum populair. Schieten voor mooie prijzen als knuffels of een stoere miniatuurauto.

Het kon dit weekend allemaal in Ballum. Niet alleen inwoners uit het dorp kwamen naar de kermis en de feesttent, maar ook eilandbezoekers en inwoners uit andere dorpen brachten een bezoekje aan het geslaagde en gezellige dorpsfeest. De activiteiten in Ballum trokken twee dagen lang publiek. Het dorpsfeest ging vrijdagmiddag van start en meteen was het springkussen op het parkeerterrein aan de Strandweg een succes bij de kleintjes. De geplande spannende stoelendans met paarden en pony’s ging in de avond echter niet door vanwege de voorspelde slechte weersomstandigheden.

Zaterdagmiddag vielen vooral de Oud Hollandse spelletjes in de tent in de smaak en zorgde het sjoelen voor veel plezier bij jong en oud. Buiten de feesttent had ook zaterdag de schiettent weer aanloop en was de zweefmolen een populaire attractie. Het Dorpsfeest 2018 in Ballum werd zaterdagavond afgesloten met live muziek van partyband Sunshine en DJ Jelle.