Bezoekers Waddeneilanden krijgen meer voorlichting over zeehondjes

Foto: pixabay.com

WADDEN – De Waddenvereniging en de zeehondencentra willen dat bezoekers van de Waddeneilanden meer voorlichting krijgen over zeehondjes. Er loopt daarom nu een campagne ‘Maak van een gezonde pup geen wees’.

In deze periode van het jaar worden er weer veel pups geboren in het Waddengebied. Ook op en rondom Ameland komen veel zeehonden voor. Met de populatie gaat het redelijk goed, maar de voorlichting over jonge zeehonden kan beter vinden de natuurorganisaties. Daarom is er een campagne opgezet om bezoekers van de Wadden er op te wijzen dat het verstoren van de pups door mensen grote gevolgen kan hebben voor de zeehonden.

Pups zijn niet verstoten door de moeder

Jonge zeehondjes worden regelmatig meegenomen, wanneer de moeder niet in de buurt is. De moeder is alleen op visjacht en de huiler ligt moederziel alleen op het strand, maar is niet verstoten. Al wordt dat wel vaak gedacht door bezoekers van de eilanden. De moeder zeehond komt uiteindelijk weer terug. Het beste is om de jonge zeehondjes vanaf een afstandje te bewonderen.

Robbentochten Ameland

Op Ameland kunnen toeristen bijvoorbeeld mee met Robbentochten over het Wad, waar men vanaf de boot de zeehonden van dichtbij kan aanschouwen. Het voorlichtingsfilmpje van de campagne ‘Maak van een gezonde pup geen wees’ wordt tevens aan boord van de veerboten naar de Waddeneilanden vertoond.

Robbentochten Ameland
Waddenvereniging